ПЛАЖ, ПОЧИВКА, ВКЛЮЧЕНИ 2 ТУРА И 6 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ – КАТАР ПРЕЗ ДЕКЕМВРИ 2023

ПЛАЖ, ПОЧИВКА, ВКЛЮЧЕНИ 2 ТУРА, 6 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ – КАТАР ПРЕЗ ДЕКЕМВРИ 2023 Организирана група с български водач  05.12 – 11.12.2023 г.   Едно ново, вълнуващо и силно вдъхновяващо пътешествие. Ще ви отведем там където традицията, модерният свят и тайнствения чар на арабския дух ще ви заредят с радост за душата и сетивата за дълго време! ПРОГРАМА ПО ДНИ: ПРОГРАМА ПО…

ПЛАЖ, ПОЧИВКА, ВКЛЮЧЕНИ 2 ТУРА, 6 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ –

КАТАР ПРЕЗ ДЕКЕМВРИ 2023

Организирана група с български водач

 05.12 – 11.12.2023 г.

  Едно ново, вълнуващо и силно вдъхновяващо пътешествие. Ще ви отведем там където традицията, модерният свят и тайнствения чар на арабския дух ще ви заредят с радост за душата и сетивата за дълго време!

ПРОГРАМА ПО ДНИ:

ПРОГРАМА ПО ДНИ:

05.12.2023 г. : Тръгване от Летище София с полет на Qatar Airways за Доха, Катар.

 • Излитане в 12:50 ч.
 • Пристигане в Доха в 18:30 ч. Трансфер до избрания хотел.
 • Настаняване в хотела и нощувка.

06.12.2023 г. : Закуска и в 9:00 ч. стартираме деня с много усмивка и прекрасни очаквания, тъй като ще видим няколко емблематични места в Доха – столицата на Катар. – Включен в цената.

 • Турът ни ще започне с разходка през новият район Мшейреб, разположен в историческия център на Доха –най-„умният“ район в света, изграден на база на най-новите екологични технологии.
  • Ще продължим тура ни на стария емблематичен пазар Сук Уакиф (Souq Wakif). Традиционен пазар с безброй малки магазинчета, където ще откриете всичко от керамични ръчно изработени изделия, подправки, арабски сладкиши и парфюми, традиционни облекла и класически сувенири.
  • Кратка почивка за традиционен карак чай и чабати.
  • Продължаваме с преминаване през Новият център на Доха с впечатляващите небостъргачи, района наречен Уест Бей и пешеходната крайморска алея „Корниш“.
  • Неусетно ще се озовем пред Културното Селище Катара, където местните са се постарали да създадат място за култура, красота, зелени градини, алеи за разходки, прекрасни ресторанти и кафенета, както и център на много и различни по рода си събития.
  • След това ще се отправим към Перлата или The Pearl, изкуствен остров във формата на наниз от перли, който всъщност е един от най-лускозните райони на Доха, а е зъздаден в този си вид, за да напомня за миналото на катарския народ. В миналото катарците са били беден пустинен народ, който се е изхранвал най-вече с риболов и добив на морски перли. Тук на това красиво място ще видите различна архитектура във всяка перла от наниза, ще видите красива марина с луксозни яхти. Едно привлекателно място за разходки и вкусно похапване.
  • Около 13:00 ч. прибиране в хотела

07.12.2023 г.: Закуска и свободен ден за турове с допълително заплащане или просто за почивка.

Допълнителен тур 1: ТУР ШАХАНИЯ

След закуска в 09:00 ч. потегляме извън Доха, за да ви покажем и разкажем за един катарец, ценител на историята и скъпите ретро автомобили, ще ви покажем пълна ферма с камили, както и ще открехнем завесата и ще разберем за един от най-популярните спортове тук, наричан още „спорта на шейховете“. Започваме с посещение на пистата за съзстезания с камили, това е едно наистина уникално място, където не само се провеждат състезания, но и където камилите тренират и се подготвят за предстоящи турнири. След това ще посетим близката ферма за камили, и ще ви разкажем за интересни непознати факти за т.нар. „спорт на шейховете“ После потегляме към забележителното имение и частен музей на Шейх Фейсал, в който са изложени хиляди артефакти събирани от цял свят, включително на български старинни монети, ретро спортни автомоболи и класически произведения на изкуството.

Цена на човек: 165 лв. ***Минимум туристи за провеждане на тура – 6

 Допълнителен тур 2: ПУСТИННАТА РОЗА НА КАТАР И СУПЕРСИТИ ЛУСЕЙЛ – Турът ни ще започне в 16:00 ч. като ще се отправим към Националния Музей на Катар, който е всъщност гигантската Пустинна Роза на Катар. Изключителната архитектура на музея привлича и местни и туристи със същата сила от 2018 г. когато бе открит официално.

Експозициите са модерни, интерактивни и в същото време с много автентични артефакти. Неусетно минава времето в 12-те тематични зали, като остава трайна следа за дълго у всеки поситител.

След като това вълнуващо пътешествие в живота на катарския народ от бедунски племена до съвремнна супер модерна държава ще се отправим към най-новата гордост на Катар – Super Smart City Lusail. Ултра модерен град, с изключителни архитектурни шедьоври и домакин на Официалната церемония по откриването на Световното Първенство по Футбол 2022 г., която остави без дъх цял свят. Ще спрем до изумителните и превърнали се в най-актуалната емблема на Катар – Katara Towers, ще се насладите на величествената гледка на сградата, ще имате възможност да наблюдавате залеза от най-популярната в последните месеци крайбрежна зона на „най-умния град” Лусейл. Това прекрасно преживяване ще приключи в 19:00 ч. и трансфер до хотела.

Цена на човек: 140 лв.

***Минимум туристи за провеждане на тура – 10

 08.12.2023 г.: Закуска и Джип сафари.

Включен в цената:  Шеметно Джип Сафари. В 13:45 ч. бъдете готови да ви отведем  на едно пътешествие с много адреналин, но крайната ни точка ще бъде онова уникално място за Катарската пустиня – там където пустинята целува морето

Насладете се на екстремно шофиране в пустинята и покорете извисяващите се дюни. Ще имате възможността да наблюдавате и да се докоснете до един природен феномен, който се среща на само още 2 места в света, далеч от арабския свят, а именно естествената граница на пясъчните дюни на катарската пустиня с Арабско море. Има още един природен феномен в пустинята, който е толкова мистичен, че привлича много търсачи на необичайни приключения, а именно „Въздишките на пустинята“, звуците, които се чуват наподобяват на стенания на жена, която сякаш търси помощ, реално се дължи на специфична комбинация между температурата на въздуха и преноса на определни въздушни маси и е невъзможно да бъде точно прогнозирано.  Стартиране в 14:00 ч. с тръгване от хотела и отправяне към пустинята. Преди да започне шеметното препускане през пустинята ще спрем, за да пояздим камили и  да се запознаем отблизо с ловни соколи. Ще бъдем посрещнати с традиционни напитки и усмивки. Ще изпитаме тръпката от препускането нагоре по високите пясъчни дюни и ще спираме на чудни места – идеални за запечатване на необикновени пейзажи. Ще продължим препускането през пустинята, докато не стигнем там където пустинята среща морето, перфектно място за посрещане на залеза.  Ще направим кратка спирка в пустинен лагер, където ще ви посрещнат с традиционно кафе, чай и фреш сокове. И през това време ви препоръчваме да се насладите на топлите тюркоазени води на Арабско море (за целта всеки, който желае да направи и кратък плаж, може да си носи бански костюм и хавлия). С пълна кошница забавни и незабравими емоции ще отпътуваме към хотела ни в Доха.

 09.12.2023 г.: Закуска, свободен ден или възможност за допълнителни екскурзии.

Допълнителен тур 1: „СКРИТИТЕ СЪКРОВИЩА НА ДОХА“ истински празник на културата, изкуството, спорта и прекрасна архитектура. Ще се насладим на гениално произведение показващо във впечатляващ мащаб „Чудното пътеществие”, Спортния град, Диамантения стадион, Националната Библиотека на Катар – съкровищница на националното и световно наследство и посещение на футуристичната и вероятно с най-нестандартна архитектура джамия „ Education city” и ще приключим с посещение на един от най-атрактивните МОЛ-ове в Доха Villagio Mall.

09:30 ч., тръгване от хотела с климатизиран транспорт и гид, с осигурена вода за туристите. По пътя ни ще минем през зашеметяващото произведение на изксуството “The Miraculous Journey” на Деймиън Хирт разположено пред Медицинският център Сидра, показващ пътешествието на човека от отробата до първата глъдка живот.  Продължаваме към Джамията “Education city”, изумителна архитектура, символизираща хармонията между исляма и модерния свят. Пътешествието ни ще продължи там където душата се храни – Националната библиотека на Катар, намираща се в Студентския град, където младостта и познанието вървят ръка за ръка. В библиотеката се съхраняват ценни стари ръкописи от арабско-ислямския свят. В този храм на книгата се съхраняват ценни екземпляри от цял свят. Библиотеката ще ви впечатли с лежерната си обстановка, естествена светлина и тишина, която наподобява усещането да сте в духовен храм. Ще спрем и пред един от най-внушителните стадиони от Мондеал ‘2022 домакин на едни от най-запомнящите се футболни мачове, т.нар. Диамантен стадион. Ще продължим към Спортния град на Катар – заслужена гордост за емирството, ще имате възможността да посетите място, посветено на спорта с всичките му разновидности и изцяло на младите хора, включително млади спортни таланти, които живеят и се обучават там от африкански държави, където не биха имали шанса да се реализират. Турът ни ще приключи във Villagio Mall едно от любимите места за шопинг и даже за разходки. Уникалната му атмосфера ви пренася в един прекрасен мечтан град с венециански канали с гондоли, с винаги слънчево небе и кокетни романтични къщи.

Цена на човек: 165 лв. ***Минимум туристи за провеждане на тура – 10

Допълнителен вечерен тур 2: Круиз с традиционене кораб наречен Доу с включена вечеря и незабравими гледки към нощна Доха.

Цена на човек: 195 лв. ***Минимум туристи за провеждане на тура – 15

10.12.2023 г.: Закуска, свободно време за почивка или възможност за допълнителен тур. Нощувка.

Допълнителен тур: „КУЛИНАРНО ПРИКЛЮЧЕНИЕ НА БРЕГА НА АРАБСКО МОРЕ” – В 12:00 ч. потегляме към новото ни пътешествие, където ще ви разкрием някои от тайните на любимите арабскии ястия в традиционен рерсторант разположен в Сук Уакра, гр. Уакра на брега на красив залив на Арабско море. Град Уакра се намира 30 мин пътуване от Доха, с население близо 100 000 души, като е главен град на Община Ал Уакра. В миналото градът е бил малко рибарско селище, докато сега процъфтява и се развива с бързи темпове. Тук се намира и един от най-забележителните с изключителния си дизайн стадион Ал Джануб – творение на великата архитектка Заха Хадид, която преди да се заеме с проекта е останала в Катар близо 2 месеца, за да опознае културата и специфичните за катарците особености на живот. Нейното творение е ансабъл от формите на бедуинска палатка и платна на традиционна лодка Доу, която за катарците е било свещено средство за прехрана използвано за риболов и лов на перли. Ще се раходим из традиционния пазар, ще се любуваме на приказната морска гледка, която обгръща пазара и след това ще посетим традиционен арабски ресторант. Там шеф готвач ще ни покаже как се приготвят някои от най-любимите арабски ястия, като всеки който желае може да се включи в готварския клас. След това всеки турист ще се наслади на вкусен, прясно приготвен обяд с разнообразие от арабски ястия от месо, риба и зеленчукови. Около 16:00 ч. прибиране в Доха.

Цена на човек: 185 лв. ***Минимум туристи за провеждане на тура – 10

11.12.2023 г.: В 04:30 ч. трансфер: Хотел – Летище. Излитане от Доха в 07:40 ч. и кацане в София в 11:50 ч. (БГ време).

ПАКЕТНИ ЦЕНИ:

Период: 05.12 – 11.12.2023 г.
Тип настаняване На човек в Двойна стая Единична стая
Hampton by Hilton Old Town 3*

(не се сервира алкохол)

1 995 лв. 2 330 лв.
La Maison Hotel 4* (не се сервира алкохол) 2 280 лв. 2 560 лв.
Radisson Blu Hotel 4* (сервира се алкохол) 2 280 лв. 2 630 лв.
Souq Waqif Boutiue Hotels 5* (не се сервира алкохол) 2 530 лв. 3 120 лв.
Park Hyatt Doha 5* – ТОП локацияпрепоръчан  (сервира се алкохол) 2 690 лв. 3 380 лв.
Hilton Doha Hotel 4+със собствен плаж  (сервира се алкохол) 2 780 лв. 3 590 лв.
Ritz-Carlton Sharq Village & SPA 5*

със собствен плаж (серира се алкохол)

3 200 лв. 4 220 лв.

Пакетните цени включват:

 • Двупосочен самолетен билет с Qatar Airways: София – Доха – София, с директен полет и включен 30 кг./чекиран багаж, 7 кг./ръчен багаж и кетъринг по време на полета. Времетраене на полета – 4 часа и 50 мин.
 • 6 нощувки с настаняване в 5 * Хотели с включени закуски.
 • Двупосочен летищен трансфер: Летище Доха – Хотел – Летище Доха
 • Водач с групата от тръгването от България и по време на целия престой.
 • 2 тура: „Доха Сити тур” и „Джип сафари в Пустинята”. Всички турове се извършват с лицензиран транспорт и екскурзовод на български език или гид на английски език с превод на български от водача на групата, като дните на провеждане могат да бъдат променени.
 • Медицинска застраховка за пътуване в чужбина с покритие 10 000 EUR, за лица до 65 г. възраст. Застраховката за лица над 65 г. възраст се изчислява допълнително и се доплаща разликата от стандартната тарифа.

Пакетните цени НЕ включват:

 • Лични разходи
 • Бакшиши
 • Допълнителни екскурзии
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“
 • И други разходи извън описаните в „Цената включва“
 • Задължителен минимален бакшиш на тур/ на човек – 10 лв. (20 Катарски реала).

УСЛОВИЯ ПО ОФЕРТАТА:

Резервации и анулации:

 1. За резервация се изискват паспортни данни на туриста: имена изписани на латиница по задграничен паспорт, номер паспорт, ЕГН, валидност на паспорта.

*** В случай, че предстои подмяна и подаване на документи за задграничне паспорт се предоставят първночално данни от лична карта.

 1. Цените на пакетите и екскурзиите са в БГ лева.
 2. При резервация се заплащат 50 % от пакетната цена до 24 часа след потвърждение. Окончателното разплащане на останалите 50% се заплащат 30 дни преди отпътуване.
 3. Анулации:
  • Не се прилага безплатна анулация. Препоръчваме всеки турист да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“.
 1.      Туроператора си запазва правото да актуализира пакетните цени в случай, че настъпи промяна повече от 5% в цените на включените услуги.
 2. Екскурзиите включени и предложени, като допълнителни в програмата, могат да претърпят промяна в реда и деня на изпълнение.

Изисквания за пътуване в Катар:

 1. Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца, след датата на напускане на Катар. Няма визи за български граждани.

ОПИСАНИЯ НА ХОТЕЛИТЕ ВКЛЮЧЕНИ В ПРОГРАМАТА

SOUQ WAQIF BOUTIQUIE  HOTLES 5*

            

Souq Waqif Boutique Hotels е група от 5 бутикови хотела, всичките удобно разположени в сърцето на стария пазар Сук Уакиф – сърцето на катарската душа, там където с букети от аромати на подправки и вкусна храна, аромати на мускус и усмихнати хора са подредени безброй магазини, ресторанти и кафенета. Избирайки Souq Waqif Boutique Hotels ще имате възможността да преживеете едно истинско гурме приключение. На място можете да опитате автентична катарска, мароканска, иранска, иракска, ливанска, сирийска и йеменска кухня, да се насладите на традиционно арабско кафе и чай, местни сладкиши, а за любителите на шиша има богато разнообразие от аромати и техники на приготвяне с отлично качество. Емблематичният пазар на Доха е разположен непосредствено до офиса на Емира на Катар и атракциите в него и в близост до него го прави изключително привлекателно място не само за гостите на Катар, но и на катарците. Хотелите са изградени в традиционен стил съчетан с модерните удобства на съвремието ни. Обслужването е на отлично ниво, а близостта до метрото, само за 2 QAR (1 лв.) предлага приятно и бързо пътешествие в града, стигайки до най-отдалечените точки на космополитната Доха.

PARK HYATT DOHA 5*

       

Park Hyatt Doha е изискано 5* съкровище, разположено в сърцето на Мшейреб – новият модерен смарт център на Доха и само на 3 минути пеша от емблематичния стар пазар Souq Waqif. Насладете се на изключителното предимство да сте едновременно в автентичното и модерно сърце на Катар!

Ако изберете да сте гост на Park Hyatt Doha ще се  потопите в истинско произведение на изкуство, дизайнерски декорации на интериора и стаите, елегантен и истински пренасяйки те в света на релакса СПА център, Външен уединен басейн с впечатляваща гледка и модерно оборудван фитнес център .

Не пропускайте да създадете впечатляващи гурме спомени в ресторантите в Хотела, където само туристи на Ясмин Холидейз получават отстъпка от 15 % .

Ресторант SORA

Изобилие от вкусни изкушения за споделяне до суши, сахими и забележителното кулинарното изкуство на Robata. Sora предлага една от най-великолепните и просторни тераси в Доха, когато при залез слънце, сякаш се къпите в златната светлина на арабското сланъце, след като то се скрие идва ред на изкусителната луна и зашеметяващата гледка към Доха. Кацнал на 21-етаж на луксозния хотел, точно над центъра на Мшейреб, Sora ресторант ще се превърне в любимото ви място за отмора, похапване и питие!Повярвайте – не е за изпускане!

Вечеря: От  16:00 ч. до 00:00 ч.

Брънч всеки петък: От  12:30 ч. до 16:00 ч.

Петъчна вечеря: От  18:00 ч. до 00:00 ч.

Ресторант OPUS

Opus ресторант представлява нежна композиция от френска и катарска кухня, която разполага с великолепна просторна тераса за хранене на открито, където можете да закусвате в компанията на първите утринни лъчи или сред омайващата светлина на фенери в стил Арабеск, танцуващи по сводести стени.

Закуска: От  07:00 ч. до 11:00 ч.

Обяд: От  12:30 ч. до 15:30 ч.

Вечеря: От  19:00 ч. до  23:00 ч.

Ресторант-кафене  ANIS

През целият ден на ваше разположение е ресторант Anis предлагйки вкусна здравословна храна майсторски-ръчно приготвена, хранително балансирана и включително опции без глутен, ароматни кафета, пресни  сокове и здравословни смутита.

Работно време: От  08:00 ч. до 23:00 ч.

Петъците: От  15:00 ч. до 23:00 ч.

Park Hyatt Doha предлага 187 елегантни стаи за гости, включително 28 Park Suites, 3 Park Executive Suites и един Diplomatic Suite. Всички стаи разполагат с френски тип прозорци с три опции за регулиране на светлината, луксозни кресла за отмора, мраморни плотове в стаята и изцяло мраморна обширна баня, истинско спа удоволствие предлага и мраморната широка вана по време на релакса можете и да погледате телевизия или да се насладите на любимата си музика, тъй като в банята разполагате с телевизор срещу ваната, душ тип тропически дъжд, отделна тоалетна с биде, двойна мивка и висок клас еко козметични продукти Le Labo.

На разположение във Вашата стая още:

 • Размер на стаята: 40 кв. м.
 • легло Hyatt Grand топ матрак – Супер комфорт
 • 55-инчов смарт HD телевизия с плосък екран
 • затъмняващи завеси
 • Кът за почивка и маса за хранене
 • сешоар
 • Тоалетни принадлежности за баня Le Labo
 • Халати и чехли
 • Кафемашина Nespresso с безплатни капсули, висококачествена селекция от чай и минерална вода – зареждат се безплатно ежедневно
 • Ютия и дъска за гладене
 • мини-хладилник за съхванение
 • Сейф в стаята
 • Унивесрално безжично зарядно за телефони

 

HILTON DOHA 4+*

  

Разположен на брега на Арабско море, на крайбрежната улица Корниш в столицата Доха, Хотел Hilton ви предлага прекрасна възможност за плаж в сърцето на космополитния град. Хотелът разполага със собствена плажна ивица, няколко ресторанта, барове и пъб с жива музика. Стаите са просторни и с гледка към необятната морска шир, любезни и отзивчиви служители. Местоположението на хотела ви дава възможност да сте на 10-15 мин разстояние от най-популярните атракции на града.

 

RITZ-CARLTON SHARQ VILLAGE & SPA HOTEL 5*

   

Заповядайте в палата  на Емира! Това истински вълшебно място разполага със собствен плаж, необятни палмови градини и цветя, басейни и шадравани, ресторанти, барове и кътове за почивка, които със сигурност ще ви пренесат в един приказен свят. Не случайно, в близкото минало, това е бил любимия Палат на Емира на Катар, който на по-късен етап решава да превърне в луксозен хотелски комплекс, който да е емблема на катарската архитектура и разбиране за гостоприемство! Стаите са просторни, луксозни, обзаведени в автентичен арабски стил с балкон с ратанова мебел, разполагат с кът за отмора, кафе машина за кафе и чай, вода, които се зареждат всеки ден, висок клас козметични консумативи и персонал, който е на ваше разположение 24 часа с широка усмивка!

Комплексът се намира в сърцето на Доха в близост до най-популярните забележителности и в същото време ще се чувствате, като в райски кът далеч от шума на града. Перфектен избор, както за туристи, които предпочитат да си почиват активно, така и за тези, които са активни и планират да посетят повечето атракции на Доха и Катар. За активно почиващите – плаж и басейни, умиротворението цари във всеки ъгъл на този комплекс, а СПА центъра всъщност е малък град в града, той е отделна различна вселена – не бива да бъде пропускан, дори и от тези, които не са СПА  любители. За активните туристи – близост до Souq Waqif (или стария пазар) само на 10 мин. пеша или 5 мин. с такси, от там могат да се възползват от удобната метро станция, която свързва всички разклонения на града.

HAMPTON by HILTON OLD TOWN 3*

Един от най-новите 3* хотели в столицата Доха, впечатлява със свежите решения в интериора и страгическото си местоположение до най-популярните атракции на столицата на Катар. Националният музей на Катар се намира само пресичайки отсрещната улица, Крайбрежаната улица и Стария ембелматичен пазар е на 10-15 мин пеша. Ще се насладите на гостоприемство от персонала, удобни стаи обзаведни с всички съвременни удобства и вкусна закуска.