Екскурзия до Катар – полет от Варна

Екскурзия до Катар с полет от Варна 18.11.2024 – 26.11.2024     Таблица с цени:   18.11 – 26.11.2024 Пакетна цена на възрастен в двойна стая със закуска Пакетна цена на възрастен в единична стая със закуска Пакетна цена на 3- ти възрастен в двойна стая със закуска Пакетна цена на дете (0 – 10.99 г.) в двойна стая със…

Екскурзия до Катар с полет от Варна

18.11.2024 – 26.11.2024

 

 

Таблица с цени:

 

18.11 – 26.11.2024

Пакетна цена на възрастен в двойна стая със закуска Пакетна цена на възрастен в единична стая със закуска Пакетна цена на 3- ти възрастен в двойна стая със закуска Пакетна цена на дете (0 – 10.99 г.) в двойна стая със закуска
 

QABILA WEST BAY 5* by MARRIOTT

 

2 195 лв.

 

2 650.00 лв.

 

2 050 лв.

 

1 495 лв.

 

HILTON DOHA WEST BAY 5*

 

 

2 595 лв.

 

3 690 лв.

 

2 350 лв.

 

1 795 лв.

Цената включва:

 • Самолетен билет Варна – Истанбул – Доха – Истанбул – Варна с Турски авиолонии с ръчен багаж 8 кг. и 30 кг. чекиран багаж
 • 6 нощувки със закуска с ранно настаняване в хотел по Ваш избор
 • Трансфер летище – хотел – летище
 • Сити тур на Доха с екскурзовод на български език
 • Местен представител
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 10 000 евро
 • Водач-представител с български език по време на пътуването

 

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер
 • Допълнителни екскурзии по желание – заявяват се и се заплащат от България
 • Доплащане за медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ за лица над 70г. – 10 лв.
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“ (препоръчителна)

 

Полетно разписание:

18.11.2024: Варна – Истанбул: 21:30 – 23:40 ч.

19.11.2024: Истанбул – Доха: 01:30 – 05:50 ч.

25.11.2024: Доха – Истанбул: 01:45 – 06:35 ч.

26.11.2024: Истанбул – Варна: 09:10 – 09:15 ч.

 

Програма:

Ден 1: 18.11.2024 г.

18:30 ч. Среща на летище Варна. Чекиране за полета на Turkish Airlines, Варна – Истанбул – Доха.

21:30 ч. Полет Варна – Истанбул – Доха.

 

Ден 2: 19.11.2024 г.

05:50 ч. Пристигане в Доха, Катар. Трансфер до хотела. Ранно настаняване в хотела. Свободно време за почивка.

Допълнителен тур по желание:

ПУСТИННАТА РОЗА НА КАТАР И СУПЕРСИТИ ЛУСЕЙЛ

Турът ни ще започне в 16:30 ч. като ще се отправим към Националния Музей на Катар, който е всъщност гигантската Пустинна Роза на Катар. Изключителната архитектура на музея привлича и местни и туристи със същата сила от 2019 г. когато бе открит официално.

Експозициите са модерни, интерактивни и в същото време с много автентични артефакти. Неусетно минава времето в 12-те тематични зали, като остава трайна следа за дълго у всеки поситител.

След като това вълнуващо пътешествие в живота на катарския народ от бедунски племена до съвремнна супер модерна държава ще се отправим към най-новата гордост на Катар – Super Smart City Lusail. Ултра модерен град, с изключителни архитектурни шедьоври и домакин на Официалната церемония по откриването на Световното Първенство по Футбол 2022 г., която остави без дъх цял свят. Ще спрем до изумителните и превърнали се в най-актуалната емблема на Катар – Katara Towers, ще се насладите на величествената гледка на сградата, ще имате възможност да наблюдавате залеза от най-популярната в последните месеци крайбрежна зона на „най-умния град” Лусейл.

Това прекрасно преживяване ще приключи в 19:00 ч. и трансфер до хотела.

Цена на човек: 150 лв.

***Минимум туристи за провеждане на тура – 10

 

Ден 3: 20.11.2024 г.

Закуска в хотела. В 09:30 ч. стартираме деня с много усмивка и прекрасни очаквания по време на Доха сити тур с екскурзовод на български език, където ще видим някои от най-емблематичните места в Доха – столицата на Катар – включен в пакетната цена.

СИТИ ТУР НА ДОХА

Турът ни ще започне с разходка през новият район Мшейреб, разположен в историческия център на Доха – най-„умният“ район в света, изграден на база на най-новите екологични технологии.

Ще продължим тура ни на стария емблематичен пазар Сук Уакиф (Souq Wakif). Традиционен пазар с безброй малки магазинчета, където ще откриете всичко от керамични ръчно изработени изделия, подправки, арабски сладкиши и парфюми, традиционни облекла и класически сувенири.

Кратка почивка за традиционен карак чай и чабати.

Продължаваме с преминаване през Новият център на Доха с впечатляващите небостъргачи, района наречен Уест Бей и пешеходната крайморска алея „Корниш“.

Неусетно ще се озовем пред Културното Селище Катара, където местните са се постарали да създадат място за култура, красота, зелени градини, алеи за разходки, прекрасни ресторанти и кафенета, както и център на много и различни по рода си събития.

След това ще се отправим към Перлата или The Pearl, изкуствен остров във формата на наниз от перли, който всъщност е един от най-лускозните райони на Доха, а е създаден в този си вид, за да напомня за миналото на катарския народ. В миналото катарците са били беден пустинен народ, който се е изхранвал най-вече с риболов и добив на морски перли. Тук на това красиво място ще видите различна архитектура във всяка перла от наниза, ще се насладите на красивата марина с луксозни яхти, сред които са акустирани и няколко от яхтите на Емира на Катар. Едно привлекателно място за разходки и вкусно похапване.

Около 13:30 ч. прибиране в хотела.

 

Ден 4: 21.11.2024 г.

Закуска в хотела. Свободно време или възможност за допълнителни екскурзии.

 

Допълнителен тур по желание:

ШЕМЕТНО ДЖИП САФАРИ

В 09:00 ч. бъдете готови да ви отведем  на едно пътешествие с много адреналин, но крайната ни точка ще бъде онова уникално място за Катарската пустиня – там където пустинята целува морето.

Насладете се на екстремно шофиране в пустинята и покорете извисяващите се дюни. Ще имате възможността да наблюдавате и да се докоснете до един природен феномен, който се среща на само още 2 места в света, далеч от арабския свят, а именно естествената граница на пясъчните дюни на катарската пустиня с Арабско море. Има още един природен феномен в пустинята, който е толкова мистичен, че привлича много търсачи на необичайни приключения, а именно „Въздишките на пустинята“, звуците, които се чуват наподобяват на стенания на жена, която сякаш търси помощ, реално се дължи на специфична комбинация между температурата на въздуха и преноса на определни въздушни маси и е невъзможно да бъде точно прогнозирано.

 

Стартиране в 09:00 ч. с тръгване от хотела и отправяне към пустинята. Преди да започне шеметното препускане през пустинята ще спрем, за да пояздим камили и  да се запознаем отблизо с ловни соколи. Ще бъдем посрещнати с традиционни напитки и усмивки. Ще изпитаме тръпката от препускането нагоре по високите пясъчни дюни и ще спираме на чудни места – идеални за запечатване на необикновени пейзажи. Ще продължим препускането през пустинята, докато не стигнем там където пустинята среща морето.

Ще направим кратка спирка в пустинен лагер, където ще ви посрещнат с традиционно кафе, чай и фреш сокове. И през това време ви препоръчваме да се насладите на топлите тюркоазени води на Арабско море (за целта всеки, който желае да направи и кратък плаж (15-20 мин.), може да си носи бански костюм и хавлия).

С пълна кошница забавни и незабравими емоции ще отпътуваме към хотела ни в Доха. Прибиране в хотела в 13:00 ч.

 

Цена на човек: 135 лв.

***Минимум туристи за провеждане на тура – 10

 

Свободно време за плаж или разходка.

 

Вечерта допълнителен тур по желание:

КРУИЗ С ТРАДИЦИОНЕН КОРАБ ДОУ – с включена вечеря и незабравими гледки към нощна Доха

Цена на човек: 195 лв.

***Минимум туристи за провеждане на тура – 10

 

Ден 5: 22.11.2024 г.

Закуска в хотела. Свободно време или възможност за допълнителни екскурзии.

 

Допълнителен тур по желание:

КУЛИНАРНО ПРИКЛЮЧЕНИЕ НА БРЕГА НА АРАБСКО МОРЕ

В 10:30 ч. потегляме към новото ни пътешествие, където ще ви разкрием някои от тайните на любимите арабскии ястия в традиционен рерсторант разположен в Сук Уакра, гр. Уакра на брега на красив залив на Арабско море. Град Уакра се намира 30 мин пътуване от Доха, с население близо 100 000 души, като е главен град на Община Ал Уакра. В миналото градът е бил малко рибарско селище, докато сега процъфтява и се развива с бързи темпове. Тук се намира и един от най-забележителните с изключителния си дизайн стадион Ал Джануб – творение на великата архитектка Заха Хадид, която преди да се заеме с проекта е останала в Катар близо 2 месеца, за да опознае културата и специфичните за катарците особености на живот. Нейното творение е ансабъл от формите на бедуинска палатка и платна на традиционна лодка Доу, която за катарците е било свещено средство за прехрана използвано за риболов и лов на перли.

Стигайки в гр. Уакра ще спрем на Сук Уакра, където ще се полюбувате на приказната морска гледка, която обгръща пазара и след това ще посетим традиционен арабски ресторант. Там шеф готвач ще ни покаже как се приготвят някои от най-любимите арабски ястия, като всеки който желае може да се включи в готварския клас. След това всеки турист ще се наслади на вкусен, прясно приготвена вечеря с разнообразие от арабски ястия приготвяни по автентична рецепта.  Връщайки се в Доха ще ви отведем до MINA District или по-известно, като „Арбаското Санторини”, което е едно от най-популярните места за снимки за всички световни инфлуенсъри и звезди, заради романтичната атмосфера на розово-синьо-жълтите сгради в средиземнорски стил и несравнимата панорамна гледка към Доха. Около 14:30 ч. прибиране в хотела.

Цена на човек: 185 лв.

***Минимум туристи за провеждане на тура – 10

 

Следобед допълнителен тур по желание:

НА ЛОВ ЗА СЪКРОВИЩА С ВКЛЮЧЕНА ВЕЧЕРЯ – Шопинг тур с вечеря в два от емблематичните пазари на Катар – СУК УАКИФ и СУК АЛ ДЖАБЪР

В 16:30 ще ви отведем в сърцето на Доха, където се намират най-старите и най-популярни пазари в Катар. Ще намерите всичко – от най-разнообразни сувенири, бижута, платове, ръчно изработени чанти, колани, стъклени украшения, традиционни килими всякакви размери, аромати бохур за домовете, подправки, лампи ръчна изработка, традиционни дрехи, златни бижута и бижута от перли, парфюми, фурми и традиционни сладкиши. Нашият водач ще ви напътства и съдейства, за да направите най-добрите сделки и в края на това приятно арабско преживяване ще ви отведе до местен ресторант където ще се насладите на вкусна вечеря. Прибиране в хотела в 22:30 ч.

Цена на човек: 175 лв.

***Минимум туристи за провеждане на тура – 10

 

Ден 6: 23.11.2024 г.

Закуска в хотела. Свободно време за плаж или разходка.

 

Следобед допълнителен тур по желание:

СКРИТИТЕ СЪКРОВИЩА НА ДОХА

Истински празник на културата, изкуството, спорта и прекрасна архитектура. Ще се насладим на гениално произведение показващо във впечатляващ мащаб „Чудното пътеществие”, Спортния град, Диамантения стадион, Националната Библиотека на Катар – съкровищница на националното и световно наследство и посещение на футуристичната и вероятно с най-нестандартна архитектура джамия „ Education city” и ще приключим с посещение на един от най-атрактивните МОЛ-ове в Доха Villagio Mall.

15:00 ч., тръгване от хотела с климатизиран транспорт и гид, с осигурена вода за туристите. По пътя ни ще минем през зашеметяващото произведение на изксуството “The Miraculous Journey” на Деймиън Хирт разположено пред Медицинският център Сидра, показващ пътешествието на човека от отробата до първата глътка живот.

Продължаваме към Джамията “Education city”, изумителна архитектура, символизираща хармонията между исляма и модерния свят.

Пътешествието ни ще продължи там където душата се храни – Националната библиотека на Катар, намираща се в Студентския град, където младостта и познанието вървят ръка за ръка. В библиотеката се съхраняват ценни стари ръкописи от арабско-ислямския свят. В този храм на книгата се съхраняват ценни екземпляри от цял свят. Библиотеката ще ви впечатли с лежерната си обстановка, естествена светлина и тишина, която наподобява усещането да сте в духовен храм. Ще спрем и пред един от най-внушителните стадиони от Мондеал ‘2022 домакин на едни от най-запомнящите се футболни мачове, т.нар. Диамантен стадион.

Ще продължим към Спортния град на Катар – заслужена гордост за емирството, ще имате възможността да посетите място, посветено на спорта с всичките му разновидности и изцяло на младите хора, включително млади спортни таланти, които живеят и се обучават там от африкански държави, където не биха имали шанса да се реализират.

Турът ни ще приключи във Villagio Mall едно от любимите места за шопинг и даже за разходки. Уникалната му атмосфера ви пренася в един прекрасен мечтан град с венециански канали с гондоли, с винаги слънчево небе и кокетни романтични къщи.

Цена на човек: 175 лв.

***Минимум туристи за провеждане на тура – 10

 

Ден 7: 24.11.2024 г.

Закуска в хотела. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия.

 

Допълнителен тур по желание:

ТУР ШАХАНИЯ

След закуска в 09:00 ч. потегляме извън Доха, за да ви покажем и разкажем за един катарец, ценител на историята и скъпите ретро автомобили, ще ви покажем пълна ферма с камили, както и ще открехнем завесата и ще разберем за един от най-популярните спортове тук, наричан още „спорта на шейховете“.

 

Започваме с посещение на пистата за съзстезания с камили, това е едно наистина уникално място, където не само се провеждат състезания, но и където камилите тренират и се подготвят за предстоящи турнири.

След това ще посетим близката ферма за камили, и ще ви разкажем за интересни непознати факти за т.нар. „спорт на шейховете“

После потегляме към забележителното имение и частен музей на Шейх Фейсал, в който са изложени хиляди артефакти събирани от цял свят, включително на български старинни монети, ретро спортни автомоболи и класически произведения на изкуството.

Цена на човек: 165 лв.

***Минимум туристи за провеждане на тура – 10

 

Ден 8: 25.11.2024 г.

Закуска в хотела. Освобождаване на хотела в 12:00 ч. и свободно време за плаж и разходка или възможност за доплащане за късно освобождаване.

 

22:30 ч. – Трансфер до летище за полета Доха – Истанбул – Варна.

 

Ден 9: 26.11.2024 г.

01:45 ч. – Полет Доха – Истанбул – Варна.

09:15 ч. – Пристигане във Варна.

 

Хотели по програмата:

QABILA WEST BAY 5* by MARRIOTThttps://qabilawestbayhotel.qa-doha.com/

Qabila West Bay е 5-звезден луксозен хотел с идеално местоположение на крайбрежната алея Корниш в престижния район Уест Бей. Хотелът се намира на 5 км разстояние от центъра на Доха. Предлага просторни стаи, отлични заведения за хранене и отличен СПА център.

 

HILTON DOHA WEST BAY 5*https://www.hilton.com/en/hotels/dohhdhi-hilton-doha/

Hilton Doha Hotel се намира в сърцето на Доха, в квартал Уест Бей. Всички стаи в хотела са с изглед към залива на Доха.

Разполага с частен плаж, 6 ресторанта и спа център. В ресторантите на Hilton Doha се сервират средиземноморска кухня и арабски ястия, а в модерния бар – освежаващи напитки.

 

Изисквания за пътуване в Катар:

 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца, след датата на напускане на Катар. Няма визи за български граждани.

 

УСЛОВИЯ:

 • За резервация се изискват паспортни данни на туриста: имена изписани на латиница по задграничен паспорт, номер паспорт, ЕГН, валидност на паспорта.

*** В случай, че предстои подмяна и подаване на документи за задграничeн паспорт се предоставят първночално данни от лична карта.

 • Цените на пакетите и екскурзиите са в БГ лева.
 • При резервация се заплащат 50% от пакетната цена до 3 дни след потвърждение и подписване на договора.
 • Пълно плащане – 40 дни преди отпътуване
 • Туроператора си запазва правото да актуализира пакетните цени в случай, че настъпи промяна повече от 5% в цените на включените услуги.
 • Екскурзиите включени и предложени, като допълнителни в програмата, могат да претърпят промяна в реда и деня на изпълнение.

 

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ДЕСТИНАЦИЯТА:

 • Носете си шал, слънчеви очила и слънцезащитен крем, удобни обувки, леки летни дрехи.
 • Валута в брой:

Катарски реали – това е официалната валута в Катар, като можете да обмените и в България, но емисията не трябва да е по-стара от 2020 г.

Щатски долари – емисия не по-стара от 2013 г., разбира се могат на място да се обменят и Евро.

В Катар с много малко изключения може да се разплаща с кредитни и дебитни карти.

 

 • За ползване на електрическата мрежа в Катар ще ви е необходим преходник тип английски стандарт.
 • Забранено е внасянето на алкохол в Катар. В повечето барове и ресторанти се сервира алкохол, включително на обществените плажове.
 • Катарски СИМ карти – има възможност да си закупите на място карта за около 50-100 лв./ за 6 дни с интернет.
 • В Катар няма рестрикции за облеклото освен при следните ситуации:

При посещение на джамия, се влиза с покрити рамене и глезени на жената, както и косата. Мъжете следва да са с дълги панталони и блузи с ръкав (къс или дълъг, но не и тип потник).

При посещение на Националния Музей на Катар и Музея на Ислямското изкуство е нужно дамите да са с панталони или поли под колената и с блузи къс или дълъг ръкав, аналогично и за господата – къс или дълъг ръкав и панталони под колената или дълги.

На плажа – забранени са монокини, както и нудизма.

 

 • Транспорт в града:

Такси – цените на таксиметровите услуги са по-ниски около 30-40 % от тези в България.

Такси – цените на таксиметровите услуги са по-ниски около 30-40 % от тези в България.

Uber – можете да се възползвате и за придвижване с Uber.

Метро – изключително добре организирано, обхващащо цяла Доха и много много евтино. Еднопосочен билет струва 1 лв., а целодневна карта – 3 лв.